Chokladsnitt med sylt

Serverar: 50 portioner

Tid: 15 minuter

Goda!

Ingredienser

  • 1 dl strösocker
  • 200 g smör eller margarin
  • 2 msk kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 5 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 4 msk körsbärs-sylt
  • Glasyr
  • 1 1/2 dl florsocker
  • Ca 2 tsk vatten
  • Instruktioner

    1. Sätt ugn 175 grader. Hacka samman alla ingredienser,socker,smör/margarin,kakao,vaniljsocker,bakpulver och vetemjöl till en smulig massa och arbeta till en deg.
    2. Dela degen i fyra bitar och rulla ut längder som är lika långa som plåten.Lägg på plåt med bakplåtspapper.
    3. Gör en fördjupning i mitten på varje längd och lägg på sylten. Grädda mitt i ugnen i 10-15 minuter.
    4. Låt svalna lite och blanda florsocker och vatten och glasera kakorna. Skär längderna i sneda snittar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben