Chokladsockerkaka med äpple och apelsin

Baserat på ett recept från Claes Karlsson "Mer än bara äppelkaka" Det här blir två ganska platta kakor i 24-cm springformar

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 2 1/2 dl socker
  • 60 g smör
  • 1/2 dl matlagninsgrädde
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 dl kakao
  • 1 msk bakpulver
  • Rivet skal av 1 apelsin (eller en stor mandarin)
  • 3-4 äpplen
  • 1 msk kanel
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker poröst med en elvisp. Smältsmöret och blanda med grädden. Rör ner det i äggsmeten, och tillsätt alla de torra ingredienserna.
    2. Skala äpplena och skär i små tärningar. Blanda - om du vill - med kanel.
    3. Häll sockerkakssmeten i smorda formar, och strö äppeltärningarna över.
    4. Grädda i 190°C i ca 30 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben