Chokladsoppa med ljummen hallonsallad

Serverar: 6 portioner

En underbar chokladsoppa med myntasmakande hallon som serveras i små koppar med en kula vaniljglass.

Ingredienser

  • 3 dl grädde
  • 1 msk smör
  • 1 msk socker
  • 200 g mörk choklad, 70%
  • ½ dl hallonlikör
  • Topping
  • 2 dl frysta hallon
  • 2 msk hallonlikör
  • 1 msk hackad färsk mynta
  • ¼ liter vaniljglass
  • Instruktioner

    1. Koka upp grädde, smör och socker. Lyft kastrullen från värmen och rör ner chokladen tills den smält. Tillsätt hallonlikör och låt svalna.
    2. Värm hallonen i likör i en kastrull. Tillsätt myntan och rör försiktigt så att bären inte går sönder för mycket.
    3. Toppa soppan med hallonsalladen och en klick vaniljglass.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben