Chokomoko med salt och mandel

Serverar: 30 portioner

Crunchiga, smörrostade mandlar och flingsalt som är en skön brytning mot den söta kolasmaken.

Ingredienser

  • 200 g sötmandel
  • 2 msk smör
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 burk sötad kondenserad mjölk, ca 397 g
  • 1 msk honung
  • 100 g mjölkchoklad
  • 100 g mörk choklad
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Hacka mandlarna grovt och stek dem gyllene i smöret. Strö över salt och rör om. Värm den kondenserade mjölken med honungen i en kastrull. Ta kastrullen från värmen. Hacka chokladen fint och rör ner den i den varma mjölken tillsammans med vaniljsockret. Rör tills chokladen har smält. Blanda i hälften av den salta mandeln.
    2. Häll upp smeten i en limpform, ca 1½ liter, klädd med bakplåtspapper. Strö över resten av den hackade mandeln. Låt chokladsmeten stelna och skär den sedan i fyrkantiga bitar. Förvara bitarna i en burk med lock med smörpapper mellan bitarna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben