Chow Mein Seafood på tagliatelle

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

Pad Thai är en populär thailändsk maträtt som vanligtvis brukar innefatta risnudlar och tofu, i denna lite mer vardagsvänliga rätt är detta utbytt mot tagliatelle.

Ingredienser

  • 400 g seafoodmix
  • 300 g tagliatelle eller pappardalle
  • 250 g broccoli
  • 200 g färska champinjoner
  • 200 g strimlad gul lök
  • 2 st Stora vitlöksklyftor
  • 1 liten burk bambuskott
  • 1 liten vattenkastanjer
  • 1 dl + 1 msk japansk soja
  • 1 + 1 msk cashewnötolja
  • 1 msk fisksås
  • 1 msk majsstärkelse
  • Strimlad ingerfära
  • Peppar
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Koka upp rikligt med saltat vatten. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet, skölj sedan pastan i kallt vatten så den inte klibbar.
    2. Hetta upp pannan och fräs seafoodmixen tillsammans med en pressad vitlöksklyfta och 2 msk soja. Ha inte mixen för länge i pannan dock, max 2-3 minuter då skaldjuren blir sega ifall de hettas upp för länge. Ställ sedan skaldjuren åt sidan.
    3. Skiva broccolin och champinjonerna och häll av vattnet från konserverna. Skiva de färska grönsakerna och häll av vattnet från konserverna.
    4. Blanda om 1 dl soja med fisksåsen, en pressad vitlöksklyfta, peppar och en bit strimlad ingefära. Woka sedan alla ingredienser i omgångar tillsammans med sojasåsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben