Christinas jordgubbspaj
En otrolig god paj
Ingredienser
Pajskal
2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 krm salt
1 dl råsocker
100 g smält smör
Fyllning
3 dl creme fràiche
1 dl vispad grädde
3 msk honung
1-2 msk pressad citron
ca 3 dl jordgubbar
Ev citronmeliss
Instruktioner
Blanda allt i en kastrull med det smälta smöret. Tryck ut pajdegen i en form med löstagbar kant.
Grädda degen i 200 C, 10-15 min tills den är gyllenbrun. Låt svalna. Smält 100 gram choklad och pensla på skalet.
Blanda ihop och fyll pajskalet.
Dekorera med skivade jordgubbar och kanske några blad av citronmeliss eller mynta.
Liknande recept
Jordgubbspaj
5
7
2
Jordgubbspaj med citronkräm
3
8
1
Jordgubbspaj
4.9
5-6
4
Krämig jordgubbspaj
4
8
Jordgubbspaj
4.5
1 h 10 min
6
9
Jordgubbspaj med knäcktäcke
4.7
45 min
1
36
Jordgubbspaj till Johanna
2
1
1
Jordgubbspaj med mascarpone
4.8
1
3
Jordgubbspaj
4.8
1 h 5 min
6-12
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!