Christinas jordgubbspaj

En otrolig god paj

Ingredienser

  • Pajskal
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 1 krm salt
  • 1 dl råsocker
  • 100 g smält smör
  • Fyllning
  • 3 dl creme fràiche
  • 1 dl vispad grädde
  • 3 msk honung
  • 1-2 msk pressad citron
  • ca 3 dl jordgubbar
  • Ev citronmeliss
  • Instruktioner

    1. Blanda allt i en kastrull med det smälta smöret. Tryck ut pajdegen i en form med löstagbar kant.
    2. Grädda degen i 200 C, 10-15 min tills den är gyllenbrun. Låt svalna. Smält 100 gram choklad och pensla på skalet.
    3. Blanda ihop och fyll pajskalet.
    4. Dekorera med skivade jordgubbar och kanske några blad av citronmeliss eller mynta.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 10 min
    6
    9
    4.8
    1 h 5 min
    6-12
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben