Den här pikanta chutneysåsen innehåller tre sorters paprika, frukter, lök och vitlök och smakar underbart gott på knäckebröd.
Ingredienser
100 g röd paprika
100 g grön paprika
100 g gul paprika
1 röd lök
2 vitlöksklyftor
2 msk hackad bladpersilja
Saften av 2 citroner (ca 1 dl)
1 msk olivolja
1 1/4 dl torrt vitt vin
Dessutom
12 knäckebröd
300 g kesella
Instruktioner
- Skölj och kärna ur paprikafrukterna. Skär dem i 1 cm stora tärningar (bitar). Skala och tärna löken och skala och finhacka vitlöken.
- Lägg paprikabitar, lök, vitlök, persilja, citronsaft, olivolja och vin i en kastrull. Koka snabbt upp och lägg på locket. Sänk värmen och låt småkoka ca 30 minuter eller tills grönsaksröran mjuknat. Om den är mycket lös, ta av locket och låt den koka kraftigt 3-4 minuter eller till önskad konsistens.
- Sterelisera en glasburk med lock genom att lägga både glas och lock i kokande vatten några minuter. Ta upp burkarna och vänd dem upp och ner för att torka.
- Skeda upp chutneysåsen i burken, skruva på locket och ställ åt sidan och låt svalna. Chutneysåsen håller sig nu i kylskåpet cirka en vecka.
- Fördela knäckebrödsskivorna på 6 tallrikar, bred på färskosten och skeda slutligen över lite chutney.
Liknande recept
Kommentarer (0)