Chutney på knäckebröd

Serverar: 6 portioner

Den här pikanta chutneysåsen innehåller tre sorters paprika, frukter, lök och vitlök och smakar underbart gott på knäckebröd.

Ingredienser

  • 100 g röd paprika
  • 100 g grön paprika
  • 100 g gul paprika
  • 1 röd lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk hackad bladpersilja
  • Saften av 2 citroner (ca 1 dl)
  • 1 msk olivolja
  • 1 1/4 dl torrt vitt vin
  • Dessutom
  • 12 knäckebröd
  • 300 g kesella
  • Instruktioner

    1. Skölj och kärna ur paprikafrukterna. Skär dem i 1 cm stora tärningar (bitar). Skala och tärna löken och skala och finhacka vitlöken.
    2. Lägg paprikabitar, lök, vitlök, persilja, citronsaft, olivolja och vin i en kastrull. Koka snabbt upp och lägg på locket. Sänk värmen och låt småkoka ca 30 minuter eller tills grönsaksröran mjuknat. Om den är mycket lös, ta av locket och låt den koka kraftigt 3-4 minuter eller till önskad konsistens.
    3. Sterelisera en glasburk med lock genom att lägga både glas och lock i kokande vatten några minuter. Ta upp burkarna och vänd dem upp och ner för att torka.
    4. Skeda upp chutneysåsen i burken, skruva på locket och ställ åt sidan och låt svalna. Chutneysåsen håller sig nu i kylskåpet cirka en vecka.
    5. Fördela knäckebrödsskivorna på 6 tallrikar, bred på färskosten och skeda slutligen över lite chutney.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben