Ciderkyckling på grönsaksbädd

En variant på den nordafrikanska rätten couscous. Sambal oelek ger en angenäm, pikant smak, men vill du vara försiktig så nöj dig med hälften.

Ingredienser

  • 200 g kålrot
  • 200 g rotselleri
  • 2 morötter, 200 g
  • 1 purjolök
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl äppelcider
  • 3 msk pressad citronsaft, ev
  • 1 lagerblad
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk sambal oelek
  • 450 g kycklinglårfilé
  • 1 burk kikärter, 400 g
  • Tillbehör
  • 4 dl couscous
  • 1 äpple
  • 2 msk chilipulver
  • 1 msk olja
  • 3 msk bladpersilja, strimlad
  • Instruktioner

    1. Ansa, skala och skär grönsakerna i grova strimlor. Fräs dem i olivolja i en gryta. Häll på äppelcider och citronsaft. Lägg i lagerblad, krydda med salt och sambal oelek. Låt sjuda under lock i 8-10 min.
    2. Lägg i kycklinglårfiléerna. Sjud ytterligare ca 15 min. Vänd efter halva tiden. Skölj kikärterna i kallt vatten och låt dem rinna av. Blanda ner dem i grytan mot slutet så att de blir varma.
    3. Förbered couscousgrynen enligt anvisningarna på paketet.
    4. Kärna ur äpplet, klyfta och vänd i chilipulver. Stek klyftorna mjuka i olja i stekpanna.
    5. Servera grytan med couscous, äppelklyftor och persilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben