Cillas Köttfärssoppa

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

En mustig och väldigt god köttfärssoppa och framförallt är den lättlagad.

Ingredienser

  • 300 g nötfärs
  • 1 hackad gul lök
  • 1 pressad stor klyfta vitlök
  • 400 g passerade tomater
  • ½-1 liter vatten
  • 2-3 msk kalvfond
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 krm chilipeppar
  • 1 krm svartpeppar
  • Ev. 1 nypa salt
  • 2 dl risoni eller annan pasta i smått utförande
  • Instruktioner

    1. Bryn lök, vitlök och färs i en gryta, slå på passerade tomater, vatten och fond samt kryddor. Låt koka upp i ca 10 min tillsätt pastan och koka tills den är klar.
    2. Serveras med en klick creme fraiche, lite riven parmesanost och ett gott bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben