Köttfärssoppa

Serverar: 4 portioner

Tid: 35 minuter

En supergod soppa som jag inte får dåligt samvete av när jag hämtar en andra portion! :-)

Ingredienser

  • 400g nötfärs 5%
  • Ca 250g (1 burk) krossade tomater
  • 2 st morötter
  • 2 st palsternackor
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta (kan uteslutas)
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk olivolja
  • 1st köttbuljongtärning
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 8 dl vatten
  • Instruktioner

    1. Börja med att skala och hacka löken, morötterna och palsternackorna.
    2. Bryn köttfärsen i oljan, i en kastrull. (Ska stekas tills du anser att den är genomstekt.)
    3. Häll sedan i grönsakerna, pressa i vitlöksklyftan och fräs dem tillsammans med köttfärsen en liten stund.
    4. Häll i salt, peppar, tomatpurén och buljongtärningen.
    5. Häll på vatten och de krossade tomaterna.
    6. Koka tills rotfrukterna är mjuka.
    7. Servera!
    8. Den här soppan innehåller ungefär 250 kcal/portion (25g protein, 16g kolhydrater och 9g fett). Men det varierar lite beroende på storleken på grönsakerna vilken köttfärs du väljer.
    9. Soppan är väldigt enkel att göra och smakar oerhört gott. Men om du vill ha något till skulle jag rekommendera ett vitlöksbröd (men det beror också på hur många kalorier du vill äta).

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben