Cinas långfrallor

Serverar: 2 portioner

Tid: 1 timme

Jätte gott, och billigt

Ingredienser

  • 2 pkt torrjäst
  • 3 msk salt
  • 1 påse vetemjöl special
  • 1,3 l vatten (37 grader)
  • Instruktioner

    Blanda allt i en assisten och kör degen till den blir seg ca 10 min. Låt jästa till den nästan rinner över bunken. Kör i assistenten igen till den är platt. Dela degen i 2 bitar och så tar du 2 små bitar av varje så det räcker att göra 2 flätor. Forma bitarna till långa limpor dra lite i dom. Lägg på bakplåtsklädd plåt. Gör två flätor av resten av degen och lägg uppe på dina limpor. Låt jäsa övertäckt i 30 min. Limporna kommer att jäsa ihop. Pensla med vatten o strö på vallmofrön om så önskas. In i ugnen i 225 grader spraya brödet 3-4 ggr med vatten under gräddning. När brödet fått färg sänk värmen till 200 grader. Grädda i 30-40 min. Ja brukar knacka på brödet o låter det ihåligt så är det klart. Skär i tur limpona om de sitter ihop och linda in dom i bakhandukar o låt svalna. Går att frysa, jag brukar skiva mitt o frysa in. Hoppas det ska smaka och lycka till!!!!

    Liknande recept

    1
    40 min
    20-25
    1
    5
    1 h 30 min
    4-6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben