Cinas plommonmos

Serverar: 10 portioner

Tid: 2 timmar

Är ju tid för plommon nu.

Ingredienser

  • 1 kg plommon
  • 1 kg päron
  • 1 dl vatten
  • 17 dl strösocker
  • 2 krm askorbinsyra
  • 2 krm natriumbensonat
  • Instruktioner

    1. Skålla, skala och kärna ur plommonen. Skala, kärna ur och skär päronen i bitar. Koka upp frukten tillsammans med vattnet i en stor gryta. Koka under lock på svag värme tills frukten mosar sig. Rör om då och då.
    2. Mosa frukten i en matberedare eller mixer. Koka upp tillsammans med sockret under omrörning. Rör ut askorbinsyran och natriumbensonat i lite av moset, och rör sedan ner resten. Häll upp på rena burkar och förslut direkt.

    Liknande recept

    1
    40 min
    20-25
    1
    5
    1 h 30 min
    4-6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben