Cinas västerås gurka

Serverar: 60 portioner

Tid: 1 dag

Jätte god

Ingredienser

  • 2 kg västeråsgurka (inte för grova)
  • 6 dl strösocker
  • 3/4 dl salt
  • 2 markeringar Falu ättika 24%
  • 2-3 msk senapsfrö
  • Cirka 10 dillkronor
  • Instruktioner

    Gör rent gurkorna väl! Skiva gurkorna Blanda ihop socker, salt och senapsfröna. Varva gurkor, socker/salt/senapsfröna, ättikan och dillkronorna I en stor bunke. Låt blandningen stå över natten eller tills gurkorna har vattnats ur så att lagen täcker gurkorna. Rör om lite då o då. Häll gurkor och lag på burkar. Lång hållbarhet I kylen eller något annat svalt ställe!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben