Läcker, saftig kaka som för tankarna till medelhavet. Mandel, ricottaost och citron bidrar till att denna kaka smakar ljuvligt.
Ingredienser
200 g sötmandel
3 ägg
100 g rumsvarmt smör
1½ dl socker
¾ dl vetemjöl
150 g ricottaost
1 krm äkta vaniljpulver
Finrivet skal och saft av 3 citroner
1-2 tsk socker
Garnering
Florsocker
Finrivet citronskal
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Mal mandeln fint i en mandelkvarn. Smörj en springform, 18-20 cm i diameter och bröa den med lite av den malda mandeln.
- Dela äggen i gulor och vitor. Vispa vitorna till ett hårt skum i en separat skål. Vispa smör och socker krämigt i en annan bunke. Vispa ner äggulorna i smeten.
- Rör ner mandel, mjöl, ricottaost, vaniljpulver samt skal och saft av citronerna. Vänd försiktigt ner de vispade äggvitorna.
- Bred ut smeten i formen och jämna till ytan. Strö över lite socker ovanpå. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30 minuter eller tills den känns genomgräddad i mitten. Låt svalna.
- Pudra florsocker över kakan vid servering och garnera med citronskal.
Liknande recept
Kommentarer (0)