Citron- och mandelkaka

Serverar: 10 portioner

Tid: 1 timme

Servera med vispad vaniljvisp

Ingredienser

  • 1 påse mandelspån
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 125 g mjukt smör
  • 1 citron, rivet skal och saft
  • 4 dl mandel
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • florsocker
  • 1 citron, finrivet skal
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175 grader.Smörj en kakform,c;a 20 cm i diameter och strö mandelspån i botten. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt smör, citronskal och saft. Mal mandeln och blanda med vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Rör ner i äggsmeten. Häll i formen och grädda på nedersta falsen 30-40 min.Låt svalna lite innanden stjälps upp. Pudra över florsocker och strö över rivet citronskal

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben