Citron och rosmarinstekt kyckling

Serverar: 3-4 portioner

Allt i ett middag! Supergott! Lergryta!

Ingredienser

  • 1 hel kyckling
  • 1 citron
  • 1/2 msk rosmarin
  • Salt
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 stor gul lök
  • Olivolja
  • 800 g rotfrukter
  • Potatis
  • Morot
  • Palsternacka
  • Kålrot
  • Instruktioner

    1. Blötlägg lergrytan. Skölj kycklingen i kallt vatten. Tvätta och riv det yttersta lagert på citronen, grid in kycklingen både utanpå och inuti med rasp, rosmarin, pressad vitlök och salt.
    2. Dela citronen och lägg in den i kycklingen.
    3. Skala och dela grönsaker och lök i grova bitar, salta och peppra.
    4. Lägg kycklingen i grytan och grönsakerna runt om, ringla olivolja över grönsakerna. Ställ in i kall ugn 250 grader ca 1.5-2 timmar och ta av locket de sista 10 minuterna så skinnet får fin färg under grill.
    5. Servera gärna med brunsås eller kall vitlökssås

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    Thessiless 27 april 2008

    Blev en succé!

    evahellstrom 28 juli 2011

    Jättegott; mycket uppskattat, av stora som små!

    CAKirre 17 september 2012

    Väldigt gott och enkelt! Kommer att göras igen!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben