Citron och vallmokakor

Söta småkakor som passar fint till kaffet.

Ingredienser

  • ½ dl pressad citron
  • 100 g + 100 g smör
  • 330-360 g vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • ½ dl strösocker
  • 1 stort ägg
  • 2 msk rivet citronskal
  • 1 ½ msk blå vallmofrön
  • Garnering
  • 1 msk rivet citronskal
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vallmofrön
  • Instruktioner

    1. Ger ca 60 kakor
    2. Sätt ugnen på 200 grader.
    3. Värm citronsaften. Lägg i 100 g smör och låt smälta.
    4. Blanda, bakpulver och salt. Vispa 100 g smör och socker med elvisp.
    5. Blanda ner ägg och citronsmör. Vispa tills smeten är ljus, ca 2 minuter.
    6. Blanda ner citronskal, mjölblandningen samt vallmofrön.
    7. Garnering: Blanda citronskal och strösocker.
    8. Rulla ca 60 bollar av degen och rulla dem i citronsocker. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
    9. Platta lätt till varje boll med undersidan av ett glas.
    10. Strö över vallmofrön och platta till kakorna lite så att fröna fastnar.
    11. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 10 miuter, tills de börjar mörkna i kanterna.
    12. Lägg upp på galler och låt kallna. Förvara torrt i burk med lock.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben