Serveras med balsamicosås och kronärtskokspotatis, helt ljuvligt !
Ingredienser
1,6 kg oxfilé
skal av 1 citron
3 msk pressad citron
1 ½ dl olivolja
ca ¾ dl hel svartpeppar (ja det ska vara så mycket!)
2 tsk salt
Till såsen behövs
2 hela vitlökar
1 msk olivolja
3 msk strösocker
2 msk tomatpuré
5 msk balsamvinäger
5 dl rött vin
5 msk kalvfond
2 tsk maizena majsstärkelse
25 g smör
2 krm salt
Till kronärtskockspotatisen behövs
8 medelstora potatisar
½ msk olivolja
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
2 burkar kronärtskockshjärtan á 390 g
1 tsk pressad citron
2 dl vispgrädde
½ tsk salt
2 krm nymald vitpeppar
2 tsk maizena majsstärkelse
½ dl finstrimlad basilika
skall vitlöksklyftorna skalas ????