Citroncheesecake

Serverar: 6-8 portioner

En god och lite syrlig cheesecake som passar jättebra tillsammans med skivade jordgubbar eller t ex hallon eller kiwi

Ingredienser

  • Botten
  • 3 1/2 dl smulade digestivekex
  • 1/2 dl florsocker(eller vanligt socker)
  • 1 msk kanel
  • 100 g smör
  • Fyllning
  • 350 g philadelphiaost
  • 3 ägg
  • 1 1/4 dl socker
  • 1 msk pressad citronsaft
  • Fint rivet citronskal
  • Glasyr
  • 3 dl gräddfil
  • 2 msk socker
  • 1/2 tsk vaniljsocker
  • Färska jordgubbar eller andra bär
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Stöt kexen i mortel och blanda med socker och kanel. Smält smöret rör ner det i smulblandningen. Tryck ut smulorna på botten och en bit upp på kanterna på en form med löstagbara kanter. Grädda i ca 10 minuter.
    3. Rör osten och äggen till en slät kräm. Tillsätt socker,citronsaft och citronskal. Häll fyllningen i skalet,höj temperaturen i ugnen till 200 grader och sätt in kakan i 20 minuter.
    4. Blanda gräddfilen med socker och vaniljsocker. Bred glasyren på kakan. Höj ugnstemperaturen till 250 grader och grädda i ca 5 minuter. Ta ut kakan och åt den svalna i minst ett par timmar,gärna upp till ett helt dygn. Servera med färska jordgubbar eller andra bär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben