Citroncheesecake på kanelbotten

Serverar: 8-10 portioner

En ny variant!

Ingredienser

  • 100 g smör eller margarin
  • 10 st digestivekex
  • 0,5 msk kanel
  • Citronfyllning
  • 2,5 gelatinblad
  • 1 ask Philadelphiaost
  • 1 burk kesella gourmet
  • 1,5-2 dl florsocker
  • 2 citroner
  • Garnering
  • 1 lime eller 3-4 limequats
  • Citronmeliss
  • Instruktioner

    1. Smält matfettet i en kastrull. Stöt kexen fint. Blanda kex, kanel och matfett till en gryning deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter.
    2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Blanda ost, kesella, florsocker och skal och saft av citronerna. Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en kastrull. Tillsätt gelatinet i en tunn stråle under omrörning. Häll smeten i formen. Ställ kakan i kylskåp minst 1 timme.
    3. Ciselera skalen från limefruken. Koka ev skivad limequats i sockerlag. Garnera med skalen, limequats och citronmeliss.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben