Citroncheesecake

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 30 minuter

En lättlagad och mycket omtyckt cheesecake som kan bjudas som dessert eller till kaffet.

Ingredienser

  • Botten
  • 200 g digestivekex eller pepparkakor
  • 75 g smör
  • Fyllning
  • 1 ½ dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 dl filmjölk ( surmjölk i Finland)
  • 2 dl vispgrädde
  • 3msk citronsaft
  • 6 gelatinblad
  • Ovanpå
  • 2 brk mango- eller persikapuré, à 250 g
  • Chokladströssel
  • Blad av citronmeliss
  • Instruktioner

    Finfördela kexen och blanda ner smält smör. Tryck ut smulblandningen i en form med löstagbar botten eller en pajform. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Blanda sockret med surmjölken. Vispa grädden och rör ihop med surmjölksblandningen. Krama vattnet ur gelatinbladen och smält dem i kokande citronsaft. Rör ner det något svalnade gelatinet i grädd- och surmjölksblandningen och häll i formen. Låt stelna i kylskåpet minst 3 timmar. Bred fruktpuré ovanpå. Strö över chokladströssel och dekorera med några citronmelissblad just före serveringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben