Citroncheesecake i glas med limemarinerade hallon

Serverar: 4 portioner

Lika fräsch och god som snygg att servera!

Ingredienser

  • Cheesecake
  • 4 digestivekex
  • 2 ½ gelatinblad
  • 200 g färskost
  • 1 ½ dl gräddfil
  • 2 citroner, det rivna skalet
  • Saft av 1 citron
  • 1 1/4 dl florsocker
  • Citrongelé
  • 2 gelatinblad
  • ½ dl vatten
  • ½ dl pressad citronsaft
  • Skal av 1 citron
  • 1 dl florsocker
  • Några droppar gul karamellfärg
  • Limemarinerade hallon
  • 100 g färska hallon
  • Rivet skal och saft av 1 lime
  • Instruktioner

    1. Smula ett digestivekex i varje portionsglas. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. Vispa ihop färskost, gräddfil, rivet citronskal och saft och florsocker till en jämn smet.
    2. Krama ur och smält gelatinbladen försiktigt i mikron. Vispa ner dem i smeten och fördela smeten i glasen. Ställ kallt och låt stelna minst 2 timmar.
    3. Citrongelén:
    4. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Värm vatten, citronsaft, citronskal och florsocker i en kastrull. Krama ur gelatinbladen och låt dem smälta i sockervattnet på svag värme.
    5. Tillsätt några droppar hushållsfärg. Låt blandningen svalna och fördela sedan gelén i glasen. Ställ kallt att stelna i ytterligare minst 2 timmar.
    6. Limemarinerade hallon:
    7. Lägg hallonen i en skål. Riv skalet av limen och pressa ur saften. Blanda detta försiktigt med hallonen och låt stå en stund.
    8. Fördela hallonen i glasen och servera!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben