Citroncheesecake med chokladbotten

Serverar: 8-10 portioner

Oemotståndlig cheesecake med kladdig chokladbotten med mild kaffesmak som toppas med en fluffig citronkräm.

Ingredienser

  • Botten
  • 125 g smör
  • 125 g mörk choklad
  • 2 ägg
  • 2½ dl råsocker
  • 1½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 msk kakao
  • 2 msk pulverkaffe av espressotyp
  • 50 g rostade pinjenötter
  • Glasyr
  • 200 g rumsvarm philadelphiaost
  • 2 dl vispgrädde
  • Rivet skal av 1 citron
  • 3 msk florsocker
  • Garnering
  • 25 g strimlad choklad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader.
    2. Smält smöret. Blanda i grovhackad choklad och rör tills den smält. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker, kakao och kaffe. Blanda den smälta chokladen med äggblandningen.
    3. Sikta ner mjölblandningen och blanda i pinjenötterna. Häll smeten i formen. Grädda kakan mitt i ugnen ca 25 minuter. Låt den kallna innan du tar den ur formen.
    4. Rör philadelphiaosten mjuk i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna. Vispa till en fluffig kräm med elvisp. Bred glasyren på kakan och garnera med strimlad choklad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben