Citrondoftande brysselkål med ost

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 30 minuter

Ypperligt sätt att servera julens mest underskattade grönsak.

Ingredienser

  • 500 g brysselkål
  • 1 msk smör (hoppa över för laktovegeterianer)
  • 1 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 citron
  • 1 msk hackad färsk rosmarin
  • 1 tsk chiliflakes
  • Flingsalt
  • 75 g riven västerbottenost (hoppa över för laktovegeterianer)
  • 50 g pinjenötter
  • Instruktioner

    1. Koka upp saltat vatten och häll över kålen. Koka lätt i ca 5 minuter. Den ska fortfarande ge tuggmotstånd. Låt rinna av.
    2. Hetta upp smör och olivolja i en stor gryta, tillsätt hackad vitlök, rivet citronskal, citronsaft, rosmarin och chiliflakes. Låt fräsa en halv minut. Häll ner brysselkålen och vänd runt försoktigt under ett par minuter. Smaka av med salt och blanda ner osten.
    3. Häll upp alltsammans på ett stort fat. Rosta pinjenötter i en torr stekpanna och strö över.
    4. Servera gärna ljummet.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    pedalen1965 20 december 2008

    Mycket god! Kommer att passa bra på julbordet!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben