Citrondoftande laxgryta

Serverar: 4 portioner

En laxgryta som går snabbt att slänga ihop.

Ingredienser

  • 600 g laxfilé
  • 1 stor purjolök
  • 4 skalade morötter
  • 2 stjälkar selleri
  • 4 dl vatten
  • 2 msk fiskfond
  • 3 msk crème fraiche
  • Rivet skal av ½ citron
  • Salt
  • Peppar
  • Kokt ris för 4 personer
  • Instruktioner

    1. Skär laxfilén i 2 cm stora tärningar. Strimla purjolöken. Skär morötterna i tunna stavar. Strimla sellerin.
    2. Koka upp vatten och fiskfond i en låg vid kastrull. Lägg i grönsakerna. Låt dem koka ca 5 minuter. Lägg laxbitarna i grytan. Koka på svag värme under lock tills fisken är ljus och fast, ca 5 minuter.
    3. Ta upp fisk och grönsaker. Rör ner crème fraiche och rivet citronskal i buljongen. Låt koka upp igen och smaksätt med salt och peppar. Häll såsen över fisken. Servera med ris.

    Liknande recept

    5
    30 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben