Citrongräskyckling med nötter

Serverar: 4 portioner

En väldigt god thairätt. Den görs ofta här hemma. En riktig favorit....

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer, ca 500 g
  • 3 st vitlöksklyftor
  • ½ burk citrongräs i lag, à 110 g
  • 2 msk thailändsk fisksås
  • 1 purjolök
  • 1 röd chilifrukt
  • 2,5 dl kokosmjölk
  • 1 dl thaibasilika eller koriander, strimlad
  • 1 dl jordnötter
  • Smör
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingfiléerna i små bitar. Skala och hacka vitlöken. Banka lätt på citrongräset. Blanda kyckling, vitlök, citrongräs och fisksås.
    2. Strimla purjolöken. Kärna ur och strimla chilin.
    3. Bryn kycklingen med marinad i smör-&rapsolja i en wok eller stor stekpanna.
    4. Tillsätt purjolök och chili. Rör i kokosmjölk. Låt allt koka några minuter.
    5. Ta upp citrongräset. Blanda i jordnötter och thaibasilika. Servera med ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    trampolin 12 maj 2008

    Gott :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben