Serverar: 4 portioner
Tycker att lergryta är perfekt för hela bitar kött. Inget os, saftigt kött och sicken en sky det blir! Citron och persilja kan bytas mot katrinplommon - en klassiker!
1. Lägg lergrytan i blöt minst en halvtimme innan den ska användas. 2. Skär loss köttet från benet men så att det sitter fast i "vinkeln". 3. Stick/skär skåror i köttet och peta in små bitar hyvlat citronskal och persiljeruskor. (Eller stoppa halva katrinplommon i hålen.) 4. Blanda soja, olja och citronsaft och gnid in köttet. Salta och peppra. 5. Lägg köttet i lergrytan och sätt in i KALL ugn. Ställ termostaten på 250 grader och låt grytan stå inne i 1 3/4 timme. 6. Ställ grytan på trä- eller tygunderlägg när du tar ut den ur ugnen. Låt köttet vila i grytan ca 10 minuter med locket på glänt. 7. Lossa köttet från benet, skär upp i snygga skivor. OBS! Köttresterna som blir kvar på benen är SUVERÄNT goda och lämpliga till kocken som belöning!