Citronkyckling i lergryta

Serverar: 4 portioner

En lättlagad och god kyckling bekvämt lagad i lergryta.

Ingredienser

  • 1 stor kyckling i 4 bitar
  • 1 tsk salt
  • 1 rågad tsk citronpeppar
  • 1 tsk söndersmulad dragon eller oregano
  • 1 liten pressad vitlöksklyfta
  • 2-3 msk pressad citron
  • Tunt strimlat skal av ½ citron
  • 8 små gula skalade lökar
  • 1 morot, inte för stor, i smala stavar
  • 1 palsternacka, liten, i skivor eller bitar
  • Instruktioner

    1. Lägg en lergryta med sitt lock i blöt i rikligt med kallt vatten ca 30 minuter.
    2. Gnid in kycklingbitarna, också under skinnet, med salt, citronpeppar, vitlök önskad örtkrydda samt pressad citron.
    3. Lägg grönsakerna i blötlagd lergryta, lägg kycklingbitarna ovanpå. Fördela citronskalet över alltsammans och sätt in den våta lergrytan i kall ugn. Värm ugnen till 200º och låt stå 45 minuter från det att värmen kommit upp till 200º.
    4. Servera med ris, gärna blandat med små fina ärter eller nudlar. Servera i det senare fallet gärna dessutom färskriven parmesanost till.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    3-4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben