Citronkyckling med oliver

Serverar: 4-5 portioner

Snabblagad festrätt!

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk kycklingfond
  • 1 msk färsk rosmarin, hackad
  • 1/2 citron, rivet skal och saft
  • 1 dl svarta, urkärnade oliver
  • 1/2 dl persilja, grovhackad
  • Instruktioner

    Skär varje kycklingfilé i 3 bitar på längden. Bryn dem fint och salta och peppra. Blanda grädde, kycklingfond, rosmarin och citronsaft i en gryta. Lägg i kyckling och vitlök. Sjud under lock ca 5 minuter. Rör ner citronskal, oliver och persilja. Garnera med citronklyftor och servera kokt potatis eller ris till samt en fräsch sallad.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    3-4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben