Citronkyckling med päronsallad

Serverar: 2 portioner

Saftig kyckling som serveras med bovete och en god päronsallad. Kokt bovete är ett spännande tillbehör som ersätter ris eller andra gryn. 440 Kcal/portion

Ingredienser

  • 2 kycklingfiléer, á 125 g
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • 1 tsk rapsolja
  • ½ citron
  • ½ dl vitt vin
  • ½ dl vatten
  • 6 salviablad
  • Päronsallad
  • 1 päron
  • 100 g vitkål
  • Rosésallad, ca 80 g
  • Dressing
  • 1 tsk honung
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk olja
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • Tillbehör
  • 3 dl kokt helt bovete
  • Instruktioner

    1. Salta och peppra kycklingen. Stek den i rapsolja tills den får fin färg. Skiva citronen och lägg den på kycklingen, slå på vin, vatten och salvia och låt det småkoka ca 15 minuter eller tills kycklingen är genomstekt.
    2. Skiva päron och vitkål och blanda med rosésalladen. Blanda dressingen och slå den över salladen. Servera med kycklingen och kokt bovete.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    3-4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben