Kardemummamarinerad päronsallad med ädelost

Serverar: 4 portioner

Låt oljan få smak av vanilj och marinera sedan päronen i den innan de serveras.

Ingredienser

  • 2 päron, mogna
  • 1 dl olja, neutral
  • 2 krm vaniljsocker, (eller 2 cm urskrapad vaniljstång)
  • 1 krm kardemummakärnor, nykrossade
  • Servering
  • 150 g ädelost
  • 1 dl grön mache, eller
  • 1 dl rucola
  • Instruktioner

    1. Blanda oljan med urskrapad vanilj och nykrossade kardemummakärnor och låt den stå och ta smak över natten.
    2. Kärna ur päronen, skär dem i bitar och lägg dem att dra i vaniljoljan en längre eller kortare stund.
    3. Ta upp päronbitarna ur oljan, blanda dem med osten som smulats grovt.
    4. Lägg upp och servera päronsalladen på en bädd av vackra salladsblad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben