Citronkyckling med selleri

Serverar: 4 portioner

Gott.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer (ca 500 g)
  • 1+2 msk olja
  • 1 påse pinjenötter
  • 4 selleristjälkar
  • saften av ½ citron
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl hyvlad parmesanost
  • Tillbehör
  • 4 tunna citronklyftor
  • Potatisklyftor eller pasta
  • Instruktioner

    1. Stek kycklingfiléerna i 1msk olja ca 5 minuter på varje sida. Skär dem för att kontrollera att de är genomstekta.
    2. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna tills de får färg. Ta upp dem.
    3. Skär sellerin i skivor. Fräs dem lätt i 2 msk olja i pannan. Häll i citronsaften.
    4. Skär kycklingen i tunna skivor och lägg ut på ett stort fat eller fyra tallrikar.
    5. Krydda med salt och peppar. Fördela sellerin över köttet och häll över dressingen.
    6. Hyvla över osten och strö över pinjekärnorna.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    3-4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben