Citronmarängpaj

Serverar: 8 portioner

Tid: 1 timme

Festlig!

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 2 dl mjöl
  • 1 tsk salt
  • 0.8 dl smör (75 g)
  • 4 msk vatten
  • Citronkräm
  • 3,5 dl socker
  • 0.8 dl potatismjöl
  • 3.5 dl vatten
  • 3 äggulor
  • 3 msk smör
  • 1 msk rivet citronskal
  • 0.6 dl citronjuice
  • Maräng
  • 3 äggvitor
  • 0.6 dl socker
  • 1 tsk vaniljessens
  • Instruktioner

    1. Gör först pajskalet i en 20-22 cm form med löstagbara kanter. Förgrädda i 225grader i 12 min.
    2. Socker, potatismjöl och vatten kokas till en seg massa. Ha sen i äggulorna och rör om. Rör i smöret, citronskalet och citronjuicen. Fyllningen has i den förgräddade bottnen. Vispa äggvitorna med sockret och vaniljessensen och lägg marängsmeten ovanpå så det täcker kanterna. Grädda i 225grader i 5-10 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben