Syrlig citronmarängpaj

Serverar: 4 portioner

Hittade dette när jag städade ut min receptlåda!

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 2 dl vetemjöl
  • 100 g smör, kylskåpskallt
  • 1 msk vatten
  • Fyllning
  • 1 citron
  • 2 ägg
  • 2 dl florsocker
  • Maräng
  • 2 äggvitor
  • 0,75 dl socker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 º. Blanda snabbt samman pajdegen och tryck ut den i en liten ugnsfast form. Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter. Det ska få lite färg.
    2. Fyllning: Vispa ägg med saft och skal från citronen. Sikta ner florsockret i äggsmeten under vispning. Häll fyllningen i det förgräddade pajskalet. Grädda i ugn ca 10- 15 minuter.
    3. Vispa äggvitan styv. Tillsätt sockret och fortsätt vispa tills smeten är blank och fast, ca 2 minuter. Ta ut pajen och bred på marängen. Grädda ytterligare ca 10 minuter, eller tills ytan fått en fin färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben