Botten: Smula sönder kexen och blanda med fingervarmt smör eller margarin. Platta ut degen i en stor pajform (24 cm i diameter). Grädda degen utan fyllning, mitt i ugnen ca 12-15 min i 200°.
Citronkräm: Riv citronskalet och pressa saften. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner vetemjöl, pressad citronsaft och rivet skal. Häll sedan citronkrämen över den förgräddade degen. Grädda i ytterligare 6-7 min.
Maräng: Vispa under tiden äggvitorna till hårt skum, vänd ner sockret och fortsätt vispa tills marängmassan blir tjock och blank. Klicka därefter varsamt ut marängmassan över citronpajen, sänk ugnsvärmen till 150° och grädda det hela i ytterligare ca 15 min eller tills marängtäcket fått färg.
Det måste vara fel på detta recept. Vi skulle göra den förra vecka. Inte ska det väl vara både äggula och äggvita till citronkrämen? Jag blev jättebesviken på detta recept!!!!!
MissQa13 februari 2012
Det ska stå 3ägg-GULOR (:
du får prova igen så blir det säkert bättre resultat.
Det måste vara fel på detta recept. Vi skulle göra den förra vecka. Inte ska det väl vara både äggula och äggvita till citronkrämen? Jag blev jättebesviken på detta recept!!!!!
Det ska stå 3ägg-GULOR (: du får prova igen så blir det säkert bättre resultat.