Citronmarängpaj

Serverar: 4-6 portioner

god

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 2 ½ dl grahamsmjöl
  • 100 g margarin
  • 2 msk vatten
  • Fyllning
  • 4 msk majsenamjöl
  • 3 dl vatten
  • 2 dl socker
  • rivet skal och saft av 2 citroner
  • 25 g smör
  • 2 äggulor
  • 2 äggvitor
  • Instruktioner

    Hacka samman en pajdeg av mjöl och matfett arbeta snabbt in vattnet kyl den i 30 min kavla ut och klä en pajform som mäter ca 20 cm i diam, klä formen med folie och nagga botten grädda i 15 min med folie och 5 min utan i 250 grader. Lägg majsenamjölet i en skål och rör ut det med en del av vattnet låt resten av vattnet koka upp i 2 msk socker häll det över mjölredningen och rör om slå tillbaka det hela i en kastrull tillsätt citronskal och saft låt sjuda under omrörning tills majsenan tjocknat lyft kasrullen från värmen och rör i smör och äggulor häll fyllningen i pajskalet och låt svalna sänk värmen till 175 grader vispa vittorna styva och vänd ner sockret i omgångar bred ut marängsmeten över pajen och grädda i ca 40 min eller tills ytan fått fin färg pajen är lika god varm som kall

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben