Citronmuffins med maräng

Serverar: 12 portioner

Fräscha citronmuffins med en fyllning av lemon curd som toppas med en fluffig maräng.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl mjölk
  • Fyllning
  • Lemon curd, finns att köpa färdig på burk
  • Maräng
  • 3/4 dl vatten
  • 1 ½ dl socker
  • 3 äggvitor
  • 1 msk socker
  • 1 tsk pressad citron
  • Garnering
  • Citronskiva
  • Citronmeliss
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget under vispning. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner i smeten tillsammans med mjölken.
    3. Fördela drygt hälften av smeten i muffinsformar och lägg i en klick lemon curd. Fyll på med resten av smeten och grädda mitt i ugn 12 minuter.
    4. Koka vatten och 1 ½ dl socker i en kastrull. Koka tills temperaturen är 122 grader, använd termometer. Vispa äggvitor, 1 msk socker och citronsaft i en skål till ett fast skum. Tillsätt den varma sockerlagen under vispning och vispa tills marängen svalnat.
    5. Fyll en spritspåse med marängsmet och spritsa på muffinsen.

    Liknande recept

    4.9
    1 h 10 min
    12
    29

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben