Citronmuffins med pistaschmandel

Serverar: 10 portioner

Smaken och konsistensen ligger nånstans mittemellan muffins och hastbullar, de är både lättbakade och goda.

Ingredienser

  • 5 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 dl socker
  • ½ dl hackad pistaschmandel
  • 1 tsk nystött kardemumma
  • Finrivet skal av 1 citron
  • 1 dl flytande margarin
  • 1 ägg
  • 2 dl mjölk
  • Garnering
  • Pärlsocker
  • Hackad pistaschmandel
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt citronskalet.
    3. Blanda matfettet, ägget och mjölken och häll ner blandningen i de torra ingredienserna. Rör snabbt samman till en slät smet.
    4. Skeda upp smeten i mellanstora muffinsformar så att de blir fyllda till ca 3/4. Strö över pärlsocker och hackad pistaschmandel.
    5. Grädda muffinsen mitt i ugnen 15-18 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben