Citronomelett med stuvad svamp och timjan

Serverar: 4 portioner

Mild och mättande med friskhet av citron. Variera gärna med annan svamp, till exempel lyxiga kantareller!

Ingredienser

  • 8 ägg
  • 1 citron
  • 250 g champinjoner
  • 1 kruka timjan
  • 2½ dl matlagningsgrädde
  • 150 g spenat
  • Smör
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • Servering
  • Bröd
  • Instruktioner

    1. Vispa ihop ägg, 1 dl vatten och 1 tsk salt. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och blanda ner hälften i äggsmeten, spara lite till garnering.
    2. Ansa och halvera svampen. Hacka timjanen. Lägg svampen i en stekpanna och fräs utan smör tills det mesta av vätskan kokat in. Häll på grädden och krydda med ½ tsk salt och 1 krm peppar. Låt puttra tills grädden tjocknat, ca 5 minuter. Rör i det mesta av timjanen, spara lite till garnering.
    3. Stek fyra omeletter av äggsmeten i 4 tsk smör i omgångar i en stekpanna med teflon. Strö spenat över varje omelett och vik ihop dem.
    4. Häll champinjonsås över omeletterna och strö över det sparade citronskalet och timjanen. Servera gärna med ett gott bröd.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben