Citronomelett med stuvad svamp och timjan
Mild och mättande med friskhet av citron. Variera gärna med annan svamp, till exempel lyxiga kantareller!
Ingredienser
8 ägg
1 citron
250 g champinjoner
1 kruka timjan
2½ dl matlagningsgrädde
150 g spenat
Smör
Salt
Nymald svartpeppar
Servering
Bröd
Instruktioner
- Vispa ihop ägg, 1 dl vatten och 1 tsk salt. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och blanda ner hälften i äggsmeten, spara lite till garnering.
- Ansa och halvera svampen. Hacka timjanen. Lägg svampen i en stekpanna och fräs utan smör tills det mesta av vätskan kokat in. Häll på grädden och krydda med ½ tsk salt och 1 krm peppar. Låt puttra tills grädden tjocknat, ca 5 minuter. Rör i det mesta av timjanen, spara lite till garnering.
- Stek fyra omeletter av äggsmeten i 4 tsk smör i omgångar i en stekpanna med teflon. Strö spenat över varje omelett och vik ihop dem.
- Häll champinjonsås över omeletterna och strö över det sparade citronskalet och timjanen. Servera gärna med ett gott bröd.
Liknande recept
Kommentarer (0)