Detta är en engelsk specialitet. Används till rostat bröd och kex.
Man kan även andvända den till fyllning i kakor. Har ändrat från 500 gr per pers till 500 gr på denna sats
Ingredienser
125 g smör riktigt smör
3 dl socker
2 stora citroner
4 ägg
Instruktioner
- Blanda smör och socker i en gryta och värm långsamt.
- Skölj och bosta citronerna noga. Riv skalet från den ena citronen på rivjärn, pressa saften ur båda citronerna.
- Häll saften och det rivna skalet i grytan. Vispa upp äggen i en skål. Häll den varma blandningen i skålen med de uppvispade äggen. Vispa samman ordentligt. Häll tillbaka allt i grytan. Låt citronpastan bli varm. Vispa hela tiden tills det blivigt en jämn och slät smet.
- Häll upp citonpastan i rena glas. Bind över dem.
Liknande recept
Kommentarer (0)