Citronpasta

Tid: 20 minuter

Detta är en engelsk specialitet. Används till rostat bröd och kex. Man kan även andvända den till fyllning i kakor. Har ändrat från 500 gr per pers till 500 gr på denna sats

Ingredienser

  • 125 g smör riktigt smör
  • 3 dl socker
  • 2 stora citroner
  • 4 ägg
  • Instruktioner

    1. Blanda smör och socker i en gryta och värm långsamt.
    2. Skölj och bosta citronerna noga. Riv skalet från den ena citronen på rivjärn, pressa saften ur båda citronerna.
    3. Häll saften och det rivna skalet i grytan. Vispa upp äggen i en skål. Häll den varma blandningen i skålen med de uppvispade äggen. Vispa samman ordentligt. Häll tillbaka allt i grytan. Låt citronpastan bli varm. Vispa hela tiden tills det blivigt en jämn och slät smet.
    4. Häll upp citonpastan i rena glas. Bind över dem.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben