Pasta à la Gyllsjö

Serverar: 2-4 portioner

Tid: 20 minuter

En underbart krämig citronpasta med kyckling i blåmögelsås tillsammans med ruccola och tomatsalsa som man bara inte kan sluta mumsa på :)

Ingredienser

  • 200 g eller 1 pkt färsk citrontagliatelle
  • 2½ dl milda mat 7%
  • 75 g blåmögelost tex castello
  • 2 kycklingfiléer
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 2 dl ruccola
  • 200 g blandade tomater
  • 1 knippe färsk basilika
  • 1 msk olivolja
  • 1-2 tsk krämig hallonbalsamvinäger
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • Instruktioner

    1. Börja med tomatsalsan. Skär tomaterna i bitar, blanda olivolja och vinäger, hacka en näve basilika och vänd om lätt.
    2. Skär kycklingen i munsbitar och stek i olja med lite salt och peppar. Låt milda mat och blåmögelosten koka upp under omrörning, salta och peppra efter smak, ställ till sidan Koka pastan och häll av vattnet, blanda pasta och sås, vänd sedan i kycklingen.
    3. Servera med att toppa med sköljd ruccola och tomatsalsan och njut :)

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    saxa 24 juni 2012

    Gott, men hittade ingen citrontagliatelle och har aldrig sett. Använde citron i vattnet när vi kokte den.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben