citronstekt laxfilé med salsa fresca

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Friskt och gott! Salsan görs en timma innan stekningen av laxen, som går på några minuter.

Ingredienser

  • 600 g laxfilé, i portionsbitar
  • 1 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 2 msk rivet citronskal
  • 1 dl persilja, finhackad, helst slätbladig
  • 1-1 ½ tsk salt, gärna gourmetsalt
  • Nymalen svartpeppar
  • Smör, margarin, eller olja
  • Salsa Fresca
  • 1 grön chilipeppar, liten, urkärnad och finhackad
  • ½ gurka, i små tärningar
  • 1 lime, skal och saft, eller
  • ½ citron
  • 2 salladslökar, eller
  • 1 bit hackad purjolök
  • 250 g körsbärstomater, i klyftor
  • 1 tsk salt
  • Nymalen svartpeppar
  • 1 tsk socker
  • Citronmeliss, några blad, eller
  • Hackad mynta
  • Instruktioner

    1. Blanda först alla ingredienser till salsan utom citronmeliss eller mynta. Smaka av väl. Täck och låt stå i kyl, gärna någon timme.
    2. Rör sönder ägget på en tallrik. Blanda ströbröd, citronskal, persilja, salt och peppar på ett annat. Vänd laxbitarna först i ägget sedan i kryddblandningen. Hetta upp fett i en stekpanna. Stek laxen på inte alltför stark värme 3-4 minuter på varje sida.
    3. Vänd ner citronmeliss eller mynta i salsan

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    4
    100

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben