Citrontårta

Serverar: 12 portioner

Vanilj, kesella och lemon curd i en glasstårta av fräscha slaget som för att vara tårta, dessutom är ganska smal.

Ingredienser

  • Rivet skal och saft av 1 citron
  • 2 msk strösocker
  • 1 vaniljstång
  • 2 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 2½ dl kesella 10%
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 skiva av en färdigköpt tårtbotten
  • Ca 1 dl lemon curd (150 g)
  • Servering
  • Ev rårörda hallon
  • Instruktioner

    1. Koka upp citronsaft och socker och låt lagen kallna.
    2. Klyv vaniljstången, skrapa ur fröna och vispa dem med ägg och socker poröst. Tillsätt kesella och citronskal.
    3. Vispa grädden och blanda den med äggsmeten.
    4. Lägg tårtbottnen i en 24 cm form med löstagbar kant och skeda över citronsockerlag
    5. Fyll smeten i formen och ringla samtidigt i lemon curd. Frys tårtan minst 5 timmar. Ta ut och lägg upp tårtan på ett fat, temperera den 40 min i kylskåp inför servering och bjud den gärna med rårörda hallon.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben