Vanilj, kesella och lemon curd i en glasstårta av fräscha slaget som för att vara tårta, dessutom är ganska smal.
Ingredienser
Rivet skal och saft av 1 citron
2 msk strösocker
1 vaniljstång
2 ägg
1 dl strösocker
2½ dl kesella 10%
2 dl vispgrädde
1 skiva av en färdigköpt tårtbotten
Ca 1 dl lemon curd (150 g)
Servering
Ev rårörda hallon
Instruktioner
- Koka upp citronsaft och socker och låt lagen kallna.
- Klyv vaniljstången, skrapa ur fröna och vispa dem med ägg och socker poröst. Tillsätt kesella och citronskal.
- Vispa grädden och blanda den med äggsmeten.
- Lägg tårtbottnen i en 24 cm form med löstagbar kant och skeda över citronsockerlag
- Fyll smeten i formen och ringla samtidigt i lemon curd. Frys tårtan minst 5 timmar. Ta ut och lägg upp tårtan på ett fat, temperera den 40 min i kylskåp inför servering och bjud den gärna med rårörda hallon.
Liknande recept
Kommentarer (0)