Citrontårta med hallonmaräng

Serverar: 10-12 portioner

Läcker kombination av syrlig citron och fluffig maräng med hallon på god pajbotten.

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • ½ dl havregryn
  • Fyllning
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • ½ dl vetemjöl
  • Rivet skal och saft av 1 citron
  • Maräng
  • 3 äggvitor
  • 2 dl socker
  • 150 g färska hallon
  • Garnering
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Smält smöret. Blanda mjöl, socker, havregryn. Tillsätt smöret och blanda allt. Tryck ut degen i en rund form ca 23 cm i diameter med löstagbar botten. Grädda botten i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna.
    3. Fyllning: Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt mjölet, citronskal och citronsaft. Häll blandningen i pajskalet och grädda mitt i ugnen ytterligare 15-20 minuter. Kakan ska nätt och jämnt ha stelnat. Låt den svalna.
    4. Sätt ugnen på grill och 250 grader.
    5. Vispa äggvitorna till ett fast vitt skum. Vänd ner sockret och därefter hallonen. Bred marängen över pajen och grädda högt upp i ugnen i 1-2 minuter. Låt svalna och pudra över florsocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben