Citrontårta med passionsfruktssås

Serverar: 10 portioner

Smakar gudomligt gott! Ser verkligen lyxigt ut i all sin enkelhet.

Ingredienser

  • 1 dl visp-eller mellangrädde
  • 2 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • Saft och rivet skal av 1 citron
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 2 äggvitor
  • 15 skållade, skalade och finhackade sötmandlar
  • Sås
  • 4 passionsfrukter
  • ½ dl vatten
  • ½ dl strösocker
  • Garnering
  • Citronmeliss eller mynta
  • Instruktioner

    1. Vispa grädden. Vispa äggulor och socker pösigt. Tillsätt citronsaft och -skal, den vispade grädden och lätt crème fraiche.
    2. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd försiktigt ner dem i smeten tillsammans med den hackade mandeln.
    3. Häll smeten i en vattensköljd pajform med lös botten, cirka 24 cm i diameter. Låt tårtan stå i frysen minst 2 timmar.
    4. Dela passionsfrukterna och gröp ur fruktköttet. Koka upp vatten och socker och låt koka någon minut. Lägg i fruktköttet och koka upp på nytt. Lyft kastrullen från värmen och låt såsen svalna.
    5. Ta bort kanten på formen. Lägg upp tårtan på ett fat eller skär den i bitar och lägg upp på portionstallrikar. Häll över litet sås eller servera den i en separat skål. Garnera med citronmeliss eller mynta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben