Citronyoghurtglass med limoncello och lemon curd- rippel
Serverar: 4-6 portioner
Syrligt och friskt som passar bra i sommarvärmen.
Glykos finns att köpa i vanliga livsmedelsbutiker. Den ger glassen fin konsistens utan iskristaller.
Ingredienser
1 gelatinblad
3 dl vatten
3 dl socker
2 dl pressad citron
1 dl flytande glykos
3 dl turkisk yoghurt
Rippel
1 dl lemon curd
2 msk limoncello (citronlikör)
Instruktioner
Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 minuter. Koka ihop vatten och socker i en kastrull 2-3 minuter. Häll i citronsaft och glykos. Ta upp gelatinbladet. Smält det i sockerlagen och låt kallna. Blanda ner yoghurten i lagen och frys glassen i en glassmaskin.
Blanda lemon curd och limoncello och ringla ner det i glassen. Servera direkt!