Citronyoghurtglass med limoncello och lemon curd- rippel

Serverar: 4-6 portioner

Syrligt och friskt som passar bra i sommarvärmen. Glykos finns att köpa i vanliga livsmedelsbutiker. Den ger glassen fin konsistens utan iskristaller.

Ingredienser

  • 1 gelatinblad
  • 3 dl vatten
  • 3 dl socker
  • 2 dl pressad citron
  • 1 dl flytande glykos
  • 3 dl turkisk yoghurt
  • Rippel
  • 1 dl lemon curd
  • 2 msk limoncello (citronlikör)
  • Instruktioner

    1. Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 minuter. Koka ihop vatten och socker i en kastrull 2-3 minuter. Häll i citronsaft och glykos. Ta upp gelatinbladet. Smält det i sockerlagen och låt kallna. Blanda ner yoghurten i lagen och frys glassen i en glassmaskin.
    2. Blanda lemon curd och limoncello och ringla ner det i glassen. Servera direkt!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben