Citrus- och ingefärsstekt biff

Serverar: 4 portioner

En kaxig rub på apelsinskal, ingefära och peppar förhöjer smaken på den saftiga biffen i gott sällskap med en smakrik citrussås.

Ingredienser

  • 2 msk rivet apelsinskal
  • 1 tsk mald ingefära
  • ½ tsk svartpeppar
  • ½ tsk torkad persilja
  • 4 biffar, t ex ryggbiff, entrecote eller oxfilé à 225 g, ca 2 cm tjocka
  • 3 msk olivolja
  • 1 dl apelsinjuice
  • ½ dl vitvinsvinäger
  • 1 tsk torkad dragon
  • ½ tsk salt
  • Instruktioner

    1. Blanda 1 msk apelsinskal, ingefära, svartpeppar och persilja i en skål. Gnid in biffarna med kryddblandningen.
    2. Hetta upp 1 msk olja i en stekpanna. Lägg i biffarna och stek 3-4 minuter på varje sida för mediumstekt kött. Lägg biffarna på ett fat och täck dem med aluminiumfolie.
    3. Häll resten av oljan och apelsinskalet i en gryta. Rör ner apelsinjuice, vinäger, dragon och salt och hetta upp. Sjud under omrörning 1-2 minuter. Lägg upp biffarna på tallrikar, ringla över såsen och servera med exempelvis potatispuré och årstidens grönsaker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben