Citrus och kycklingsallad

Serverar: 4 portioner

Mat att njuta av i solen

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer (helst majskyckling)
  • 1 citron
  • 4 msk olivolja
  • 100 g svarta bönor på burk
  • 3 dl bulgurgryn
  • 1 msk kycklingfond
  • 25 g basilika (1 kruka)
  • 50 g (jungfru-)sallad
  • 1 rödlök
  • Salt
  • Peppar
  • Hallon till garnering
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150°C.
    2. Ta bort skinn och ben från kycklingfiléerna. Riv gult skal av citronen.
    3. Häll hälften av oljan i en ugnsfast form. Lägg i filéerna. Ringla över resten av oljan. Strö över rivet citronskal. Salta, peppra. Sätt in i ugnen i 30 minuter.
    4. Koka bulgur i vatten med kycklingfond enligt anvisning på förpackning. Låt svalna.
    5. Häll bort bönspad och skölj bönorna i vatten. Skala och hacka lök. Blanda bönor med bulgur, sallat, basilika och lök i en bunke. Pressa citronsaft över.
    6. Skiva kyckling och lägg över. Ringla över lite olivolja. Smaka av med salt.
    7. Garnera gärna med några hallon som ger extra smak av sommar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben