Citrusmarinerad lax

Serverar: 4 portioner

Fräsch firre på grillen!

Ingredienser

  • 600 g laxfilé eller 4 bitar á ca 150 g
  • Marinad
  • 1 citron, rivet skal och saft
  • 1 lime, rivet skal och saft
  • 1 finhackad chilifrukt
  • 1 dl finhackad bladpersilja
  • 1 dl olivolja
  • Servering
  • Citronklyftor
  • Dill
  • Färskpotatissallad
  • Instruktioner

    1. Rör ihop marinaden i dubbla plastpåsar och lägg i laxen. Låt marinera i minst 1½ timme. Spara lite marinad att ringla över den färdiggrillade fisken.
    2. Ta upp laxen och låt den rinna av. Lägg laxen på grillgallret med skinnsidan ner några minuter. Toppa laxen med resterande marinad. Låt allt grilla ett par minuter till, gärna under lock.
    3. Servera laxen med färskpotatissallad, citronklyftor och dill.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben