Citrusmarinerat ostplock

Serverar: 5-10 portioner

Förbered gärna detta dagen innan det ska serveras. Då hinner smakerna "gifta sig" med varandra

Ingredienser

  • 3 röda paprikor
  • 2 citroner
  • 400 g Herrgårdsost
  • 1 knippe färska örter, t ex timjan, persilja, rosmarin
  • ½ dl god olivolja
  • ½ dl apelsinjuice
  • 4 dl blandade oliver
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250°.
    2. Olja in paprikorna lätt. Rosta dem 10–15 minuter i ugnen, vänd dem då och då. Låt svalna. Skala, kärna ur och skär paprikorna i grova bitar.
    3. Borsta citronerna väl i ljummet vatten. Skala dem tunt med en potatisskalare. Strimla skalen grovt. Skär osten i tärningar, cirka 2 centimeter stora. Grovhacka örterna.
    4. Blanda olja och apelsinjuice till en marinad. Lägg ner oliver, paprika, citronskal och ost i marinaden. Låt stå och dra i några timmar före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben